Tang Soo Do EnschedeZuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede+31 (0) 640789687info@tsd-enschede.nlhttp://www.tsd-enschede.nl/img/logo_enschede.png
 

Tang Soo Do Enschede

 

 • Onafhankelijke Tang Soo Do club (Dojang)
 • Vanaf 1990 ervaring in Tang Soo Do Moo Duk Kwan
 • Vanaf 1990 ervaring in meedoen aan wedstrijden, zowel nationaal als internationaal
 • Sinds 2005 ervaring in les geven van Tang Soo Do, waaronder het begeleiden van moeilijk lerende kinderen
 • Streeft ernaar zo betaalbaar mogelijk te blijven voor de beoefenaars
 • De club streeft naar kwalitatief hoogwaardige lessen, waarbij (op een verantwoorde manier) het uiterste uit de leerling gehaald wordt
 • Wereldwijd netwerk en contacten op het gebied van Tang Soo Do en andere Martial Art
 • Erkend door de Hwa Rang World Tang Soo Do Federation (HRWTSDF) en Grootmeester HoSik Pak
 • Bevoegd door HRWTSDF om examens af te nemen
 • Aangesloten bij de Nederlandse Tang Soo Do Federatie (NTSDF)
 • Tang Soo Do Enschede staat voor kwaliteit en effectiviteit bij zelfverdediging

 

Tang Soo Do Enschede in het kort

De Guzman Martial Art in Tang Soo DoTang Soo Do Enschede is een groeiende club in zelfverdediging. De club is eind 2015 opgericht, de lessen worden gegeven door Sabomnim Oliver de Guzman en door Kyo Sa Nim Johan van Ingen. Steeds meer ouders vinden de Tang Soo Do school in Enschede. Niet alleen is het een leuke sport voor de kinderen, ze leren op een speelse manier en met plezier zichzelf verdedigen. Voor jongeren en volwassenen bieden we niet alleen plezier tijdens de lessen, maar ook uitdagingen. We bieden niet alleen tijdens onze lessen schoppen en stoten aan, maar we bieden kwaliteit. Tang Soo Do is een krijgskunst, waar de technieken en oefeningen worden uitgelegd. 

Sabomnim de Guzman begon op het gebied van Tang Soo Do sinds 1990, niet alleen in het beoefenen ervan, maar ook met de wedstrijden zowel binnen Nederland als Internationaal.

De club verzogt haar lessen in het gebouw van Dansstudio Focus! aan de Zuiderspoorstraat 7 en in Sportzaal De Esmarke aan de Esmarkelaan 205, Glanerbrug. In Enschede wordt op dit moment les gegeven op maandag (Focus!), donderdag (Focus!) en zaterdag (Glanerbrug).

Tang Soo Do Enschede streeft er naar om de traditionele vorm van Tang Soo Do te behouden. We richten ons als club op de praktische kant van zelfverdediging, weerbaarheid en zelfvertrouwen. Als bijkomendheid zullen sommige beoefenaars mee doen aan nationale of internationale wedstrijden. Ook organiseert de club 1 keer per jaar een groot internationaal toernooi in Enschede waar meer dan 160 deelnemers in januari 2017 en 212 deelnemers in februari 2018 aan mee deden. Hiermee zet de club zich ook in om Enschede op de kaart te zetten in de grote internationale Tang Soo Do wereld.

We zijn aangesloten bij de Hwa Rang World Tang Soo Do Federation welke haar zetel in de Verenigde Staten heeft. De HRWTSDF is een internationaal erkend orgaan voor Tang Soo Do welk wereldwijd landelijke organisaties en lokale clubs ondersteunt op administratief en (sport-)technisch gebied. De HRWTSDF staat onder leiding van grootmeester HoSik Pak.

 

Hoe Tang Soo Do Enschede is ontstaan

Na zijn verhuizing naar Enschede en zijn laatste deelname aan de wereldkampioenschappen in Maleisië (2015) is Sabomnim Oliver de Guzman gaan kijken naar de mogelijkheden om een locatie in Enschede te starten. Naast de clubs in Amstelveen (sinds 2007) en Doetinchem (sinds 2005) wil hij nu ook zijn kennis op technisch gebied en praktijkervaring met wedstrijden delen met leerlingen in Twente.

Ondanks dat de club nog maar kort bestaat doen leerlingen van Tang Soo Do Enschede mee aan Nederlandse en internationale wedstrijden. Door de jarenlange wedstrijdervaring van Sabomnim de Guzman heeft KyoSa Nim Johan van Ingen de eerste prijzen voor de club gewonnen. Hij ontving de eerste prijs op het onderdeel Hyungs (stijlvormen) en de tweede prijs op het onderdeel Kyuck Pa (breektesten).

Facebook  -  Nederlandse Tang Soo Do Federatie  -  Hwa Rang World Tang Soo Do Federation

Locaties:  Doetinchem  -  Enschede

 

© 2018 Tang Soo Do Enschede - Alle rechten voorbehouden

Powered by BitNation